muzikale leiding

Dirigent:

Janet van Gaalen-Schouten (1979) studeerde klassiek zang aan het Rotterdams conservatorium (Codarts) bij Carolyn Watkinson. Na de geboorte van haar vier kinderen heeft ze zich toegelegd op het lesgeven. Ze heeft een bloeiende lespraktijk en verleent als zangcoach regelmatig haar medewerking aan verschillende projecten. 

Daarnaast is ze als docent verbonden aan de musicalafdeling van Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie in Kampen. Ze heeft ruime ervaring met het produceren van grote theatershows en is jaarlijks betrokken bij de organisatie van het openlucht theaterfestival Kerst in Oud Kampen. Samen met HYKANON-pianist Paul de Vroome en een zestal andere muzikale vrienden treedt ze op met STEMBAND, een band gericht op het Groot Nederlands Songbook. Sinds 2004 is Janet met veel plezier dirigente van HYKANON. 

Ze geniet van de verbondenheid, het vertrouwen en de kracht die ontstaat tijdens het samen zingen. The HYKANON Passion concerten in 2018, 2019 en 2023 waren daar mooie voorbeelden van. Het is haar drijfveer om met energie en positiviteit het muzikale uiterste uit HYKANON te halen waarbij plezier in het zingen altijd centraal staat!

Pianist:

Paul de Vroome (1979) studeerde 4 jaar elektronische compositie aan het conservatorium in Groningen (lichte muziek) met als aanvullend hoofdvak jazz/pop piano.

Sinds 2009 is hij de vaste pianist van HYKANON.

Daarnaast is hij momenteel actief als pianist van Reflection (R.K. Parochie Heino) en repetitor/pianist van het Buitenkerkkoor.

Tevens is Paul werkzaam in zijn studio als muziekproducent voor diverse opdrachtgevers op het gebied van professionele instrumentale backingtracks. Zo produceert hij muziek voor het YouTube-kanaal SingKingKaraoke maar levert hij ook nationaal en internationaal aan YAMAHA/Karaokeconcurrent/KeyboardAkademie en particuliere opdrachtgevers.

Op lokaal niveau voorziet hij al jaren kunstencentrum Quintus in Kampen van orkestbanden voor hun (eind)musicals en optredens tijdens Kerst in Oud Kampen. Daarnaast geeft hij op kleine schaal keyboard/pianolessen.

“Het is een feest om iedere week koren te mogen begeleiden vanachter de piano. Ik hoop met mijn pianospel de koorleden en de luisteraar te enthousiasmeren en samen iets moois neer te zetten.”

Volg ons op social media: